Telefon i Spanien

Hvordan er reglerne med dansk bil i Spanien?

Når man flytter til Spanien, er det vigtigt at forstå forskellen mellem Residencia og NIE-nummeret. Disse er afgørende for at leve, arbejde og udføre finansielle transaktioner i Spanien.

NIE-nummeret (Número de Identidad de Extranjero) er et skatteidentifikationsnummer for alle udlændinge i Spanien. Det er essentielt for juridiske og økonomiske aktiviteter, såsom at købe ejendom, åbne en bankkonto eller starte en virksomhed.

Residencia refererer til den officielle opholdstilladelse for ikke-spanske borgere, der planlægger at bo i Spanien i mere end 90 dage. Denne tilladelse bekræfter din status som resident og giver adgang til offentlige ydelser.

Hvornår kræves det du er Residencia?
Hvad er konsekvensen hvis jeg ikke tilmelder mig Residencia?

Jan Trebbien
Jan Trebbien
2024-01-30
BoSpanien er en rigtig god hjælp, jeg flytter til Spanien og BoSpanien hjælper med alt, jeg kan anbefale BoSpanien, hvis man tænker på at flytte til Spanien. Jan Trebbien
Ketty Haasum
Ketty Haasum
2024-01-17
Virkelig god og hurtig service, og altid klar til at svare på spørgsmål. Kan varmt anbefales
Carsten Anderslund
Carsten Anderslund
2024-01-11
Jeg var tryg under vingen i hele processen i ansøgningen om NIE-nummer. Jeg vil også benytte mig af andre servises som f.eks oprettelse af enkeltmandsvirksomhed i Spanien og benytte mig af BoSpaniens revision :)
Victor Rungborg
Victor Rungborg
2023-12-15
Fantastisk service med god support, hvis der opstår spørgsmål hen ad vejen. Havde en super hurtig og god oplevelse med mit NIE-nummer, vil varmt anbefale Bospanien til enhver tid.
Julia Lorenzen
Julia Lorenzen
2023-11-23
Easy Communication, very helpful, fast Processing
Henrik Fabricius-Bjerre
Henrik Fabricius-Bjerre
2023-11-15
Fik effektiv og kompetent hjælp til at få mine biler på spanske plader samt spansk forsikring. Alt forløb tilfredsstillende💪🙏🏻
Danny Bo Jensen
Danny Bo Jensen
2023-11-01
God service, professionelt og ganske enkelt
Lars-Erik Houmann Christensen
Lars-Erik Houmann Christensen
2023-11-01
Super service, fik er NIE i løbet af 48 timer efter at Henrik havde hentet min fuldmagt i Danmark!
Jon Jorundsson
Jon Jorundsson
2023-09-15
Fantastik service, meget hjælpsom, kan kun anbefalde dem 😊

Hvornår kræves det du er Residencia?

Det er et krav at have Residencia-status i Spanien, hvis du er en ikke-spansk borger, der planlægger at opholde dig i landet i mere end 90 dage. Her er nogle specifikke situationer, hvor Residencia er nødvendig:

  1. Langvarigt Ophold: Hvis du planlægger at bo i Spanien i mere end 90 dage inden for en 180 dages periode, er det lovpligtigt at ansøge om Residencia. Dette gælder uanset dit formål med opholdet
  2. Arbejde i Spanien: Hvis du flytter til Spanien for at arbejde, uanset om det er for en spansk arbejdsgiver eller selvstændigt, skal du have Residencia
  3. Studier eller Uddannelse: Studerende, der planlægger at opholde sig i Spanien i mere end tre måneder, skal også anskaffe Residencia
  4. Familiegenforening: Hvis du flytter til Spanien for at være sammen med familiemedlemmer, der bor i landet, er Residencia ligeledes nødvendig
Hvem er BoSpanien

Hvad er konsekvensen hvis jeg ikke tilmelder mig Residencia i Spanien?

Hvis du ikke tilmelder dig Residencia i Spanien inden for den lovpligtige periode, kan der være flere konsekvenser, som varierer afhængigt af din specifikke situation og hvor længe du har overskredet tidsfristen. Konsekvenserne kan omfatte:

  1. Bøder og Straffe: Du kan blive pålagt bøder for at overtræde immigrationslovgivningen. I alvorlige tilfælde eller ved gentagne overtrædelser kan der være strengere straffe.
  2. Problemer med Legalitet: Uden en gyldig Residencia-status kan dit ophold i Spanien betragtes som ulovligt. Dette kan påvirke din evne til at benytte visse offentlige tjenester, få adgang til sundhedspleje, åbne en bankkonto eller indgå i andre juridiske og finansielle transaktioner.
  3. Indrejse- og Opholdsrestriktioner: Du kan møde problemer med at forlade eller genindtræde i Spanien og andre Schengen-lande. Dette kan især være problematisk, hvis du ønsker at rejse ofte eller har behov for at forlade Spanien pludseligt.
  4. Komplikationer med Fremtidige Visa-ansøgninger: Hvis du overtræder opholdsreglerne, kan det påvirke dine chancer for at få visa eller opholdstilladelser i fremtiden, ikke kun i Spanien, men også i andre lande.
  5. Påvirkning på Permanent Opholdstilladelse og Statsborgerskab: Overtrædelse af opholdsreglerne kan have en negativ indvirkning på eventuelle fremtidige ansøgninger om permanent ophold eller statsborgerskab i Spanien.

Lad BoSpanien.dk Guide Dig Gennem Din Residencia-Process i Spanien

Planlægger du at gøre Spanien til dit nye hjem? På BoSpanien.dk forstår vi, at processen med at flytte til et nyt land kan være udfordrende, især når det kommer til juridiske og administrative procedurer. En af de vigtigste skridt for enhver EU-borger, der ønsker at bo i Spanien, er at opnå en Residencia – den officielle opholdstilladelse. Og her er vi klar til at hjælpe dig!

Hvorfor Er Residencia Vigtigt? Residencia er ikke blot et juridisk krav for at bo i Spanien i mere end 90 dage; det er også din nøgle til en mere ubesværet tilværelse i landet. Med Residencia får du adgang til sundhedspleje, sociale ydelser og mange andre fordele.

Hvordan Kan BoSpanien.dk Hjælpe? På BoSpanien.dk tilbyder vi en omfattende vejledning og bistand gennem hele Residencia-processen:

  1. Forståelse af Kravene: Vi forklarer klart og præcist, hvad der kræves for at opnå Residencia, baseret på din individuelle situation.
  2. Ansøgningsproces: Vi guider dig gennem de nødvendige trin for at ansøge om Residencia, herunder udfyldelse af ansøgninger og indsamling af de nødvendige dokumenter.
  3. Lokal Ekspertise: Vores team har dybdegående kendskab til de spanske myndigheders procedurer og kan tilbyde insider tips for at gøre din ansøgningsproces så glat som muligt.
  4. Support Undervejs: Fra start til slut er vi her for at besvare dine spørgsmål og tilbyde support. Vi forstår, hvor vigtigt dette skridt er for dig, og vi er forpligtet til at sikre, at din overgang til livet i Spanien er så problemfri som mulig.

Tag Skridtet Med Tillid At flytte til et nyt land er en stor beslutning, og BoSpanien.dk er her for at sikre, at du tager dette skridt med tillid. Vores mål er at fjerne stress og usikkerhed fra Residencia-processen, så du kan fokusere på at nyde dit nye hjem i Spanien.