Bank i Spanien

For at få en bankkonto i Spanien, skal man som minimum have et NIE nummer, så har du ikke det, er det første step i processen. Bestil NIE nummer i Spanien.

Der findes flere store banker i Spanien såsom Santander, CaixaBank, Sabadell, BBVA og Cajamar Bank, og de er ofte fremtrædende i bybillede.

Som med banker generelt, har nogen ry for at have høje gebyrer, og i mange banker taler personalet kun spansk.

Nogle banker har dansk- eller engelsktalende personale, og det kan ofte være en fordel af vælge en af disse.

Find en bank i Spanien

Hos Sabadell kan man oprette en konto med pas, og når du efterfølgende modtager dit NIE nummer, skal du have tilføjet det til din bankkonto.

Det er muligt at få en bank i Spanien fra Danmark, men du får først fuld adgang, når du har været til samtale i banken, samt når du har fået tilføjet dit NIE nummer.

Bank i Spanien
Bank i Spanien

Find link til de ovenstående banker her:
SantanderCaixaBankSabadellBBVACajamar Bank

Find evt. flere banker på Google.

Kontakt os her!
Bestil hjælp her!

Hvem skal have en bank i Spanien?

Alle, som har en fast tilknytning til Spanien, skal have en bank i Spanien. Dette er uanset, om det er en privat- eller erhvervskonto.

I tilfælde af oprettelser af en erhvervskonto beder nogen banker om bevis på adresse, ansættelseskontrakt m.m.

Gebyr m.m. på en erhvervskonto kan differentiere meget fra bank til bank, så undersøg priserne hos de forskellige banker, inden du bestemmer dig.

Skatteresident i Spanien

Ved oprettelse af din bank i Spanien, er der forskel på, om du er skatteresident i Spanien, altså betaler skat i Spanien, eller ikke resident, dvs. bosiddende udenfor Spanien.

Eksempelvis er banken nemlig forpligtet til at tilbageholde evt. skat af renteudbetalinger for personer, der er skatteresident i Spanien.

Det kan ind i mellem godt være lidt besværeligt at få oprettet sig en bank i Spanien, og særligt hvis det er en erhvervskonto.