Telefon i Spanien

Telefon i Spanien

Telefon i Spanien

For at have et mobilabonnement i Spanien, skal man som minimum have et NIE nummer, så har du ikke det, er det første skridt i processen. Bestil NIE nummer i Spanien.

Du kan bruge din danske telefon i Spanien på næsten samme måde som i Danmark. Dog er du ofte begrænset af den mængde data, du kan bruge, hvor de danske teleselskaber efter en given periode kan vælge at hæve dit månedlige abonnement væsentligt. En af vores medarbejdere har været ude for at skulle betale mellem kr. 8-900,- pr. måned som følge af dette.

Teleselskaber i Spanien

Der er mange teleselskaber i Spanien, hvor de største er Movistar, Amena, Orange og Vodafone. Deres priser kan variere fra uge til uge, så det er altid en god ide at tjekke deres priser på deres website.

Få et overblik over spanske teleselskaber her (spansk side).

Brug af dansk telefon i Spanien

Mange danske abonnementer har gratis opkald uanset, hvor man er i EU. Siden 2017 har der nemlig ikke været roomingtakster inden for EU. Det betyder, at du kan ringe og SMS’e på samme måde i Spanien som i Danmark, da Spanien er med i EU.

Det samme er gældende, når du surfer på internettet, hvor taksten er den samme som i Danmark. Der er dog, som tidligere nævnt, mange danske teleselskaber, der har en begrænset mængde data, der er nedsat i forhold til, hvad du har til rådighed i Danmark.

Skal du opholde dig i længere tid i Spanien, vil det bedst være at oprette et spansk abonnement, da flere danske televirksomheder definere ophold i Spanien i over 4 måneder, som “permanent rooming” eller “ekstremt brug”, hvilket næsten altid er meget dyrere end andre løsninger. 

Oprettelse af mobilabonnement i Spanien

For at oprette et mobiltelefonabonnement i Spanien, skal du femvise pas eller NIE-nummer. Vær opmærksom på at de fleste selskaber forlanger et NIE-nummer. Flere teleselskaber forlanger også, at du har haft en aktiv bankkonto i over 3 måneder. Læs om bank i Spanien her 

Det er også muligt at købe taletidskort, hvor du også fremviser enten pas eller NIE-nummer. Læs mere om spansk NIE-nummer her. Internet i Spanien – læs mere om internet i Spanien her

Telefon i Spanien
Kontakt en rådgiver her
Se alle ydelser her