Ændre kørekort til Spansk

Ændre kørekort til Spansk

Ændre kørekort til Spansk

Hvis du kører bil i Spanien i længere tid, skal du ændre dit danske kørekort til et Spansk. Der er forskel på, om du er :

  1. Resident
  2. Ikke resident

Skal du ændre kørekort til spansk som resident, skal du anmelde eller ændre kørekort til spansk hos Tráfico. Derefter bliver det registreret på lige fod med et spansk kørekort.

Er du ikke resident, betegnes du som turist og kan køre med dit danske kørekort.

Dansk kørekorts gyldighed i Spanien

Kørekort til en personbil i Danmark har en gyldighed på 15 år, mens det i Spanien skal fornyes hvert tiende år, frem til man fylder 55. år. Derefter skal det fornyes hvert femte år, til man er 70. år. Herefter skal det fornyes en gang om året.

De nuværende fem kørekort-kategorier udvides. Der bliver således tre kategorier inden for motorcykler delt op efter motorkraft, mens man fremover kan få kørekort til både lille eller stor bus og lastbil.

Det er heller ikke muligt at få kørekort til alle kategorier på en gang, da der er forskellige aldersgrænser inden for motorcykelkørekort. Man skal være fyldt 21 år for at få kørekort til lastbil og 24 år for at kunne få buskørekort.

Ændre kørekort til Spansk

Du må kun have ét EU-kørekort. Du behøver normalt ikke at ombytte dit kørekort, hvis du flytter til Spanien i mindre end 2 år. Du kan selv vælge, om du ønsker at ændre kørekort til spansk.

Kontakt os her
Bestil tilbud på bilforsikring her
Ændre kørekort til Spansk

Obligatorisk at ændre kørekort til spansk

Du skal ændre kørekort til spansk, hvis:

  • Du mister dit kørekort, det bliver stjålet eller beskadiget
  • Efter minimum 2 års almindeligt ophold hvis dit kørekort har ubegrænset gyldighed
  • Hvis du begår en trafikforseelse i Spanien

Læs mere om at ændre kørekort til spansk hos Udenrigsministeriet her.

Læs mere om at ændre kørekort til spansk hos Europa.eu her.

Mistet kørekort i Spanien

Hvis du er fastboende i Spanien og mister dit danske kørekort, skal du kontakte de spanske myndigheder for at få udstedet et spansk kørekort. Du kan ikke få et dansk kørekort, med mindre du bosætter dig fast i Danmark igen.

Du skal først have en erklæring på engelsk fra de danske politimyndigheder om din førerret i Danmark. Erklæringen indhentes ved skriftlig henvendelse til:

Rigspolitiet – Administrationsafdelingen (Pas- og kørekort)
Polititorvet 14 DK-1780 København V
Tlf: +45 45 15 63 90