Læge og hospitaler i Spanien

Læge i Spanien

Der er 2 måder at komme til læge i Spanien på. Via en privat sundhedsforsikring eller det nationale sundhedsvæsen, som hedder INGESA. Det spanske hospitalsvæsen er blandt Europas bedste og mest moderne. Det bliver finansieret via skatteindtægter, og man er berettiget til behandling, hvis man arbejder eller er pensionist, hvilket vil sige, at 98,9 % af befolkningen er berettiget til gratis lægehjælp i Spanien.

De spanske læger er meget veluddannede og erfarne, men mange af dem taler ikke engelsk, så hvis ikke man taler spansk, kan det være en god ide at medbringe en person til at tolke.

Det skønnes, at ca. 15 % af den spanske befolkning benytter private sundhedsforsikringer, og det er især udbredt i de store byer.

På de offentlige spanske sundhedsklinikker (centro salud) arbejder der ofte mange læger, men man tilknyttes ofte en bestemt læge. Har man behov for en speciellæge, henvises man til en specielafdeling, som enten er en afdeling på områdets hospital eller en selvstændig klinik.

Jan Trebbien
Jan Trebbien
2024-01-30
BoSpanien er en rigtig god hjælp, jeg flytter til Spanien og BoSpanien hjælper med alt, jeg kan anbefale BoSpanien, hvis man tænker på at flytte til Spanien. Jan Trebbien
Ketty Haasum
Ketty Haasum
2024-01-17
Virkelig god og hurtig service, og altid klar til at svare på spørgsmål. Kan varmt anbefales
Carsten Anderslund
Carsten Anderslund
2024-01-11
Jeg var tryg under vingen i hele processen i ansøgningen om NIE-nummer. Jeg vil også benytte mig af andre servises som f.eks oprettelse af enkeltmandsvirksomhed i Spanien og benytte mig af BoSpaniens revision :)
Victor Rungborg
Victor Rungborg
2023-12-15
Fantastisk service med god support, hvis der opstår spørgsmål hen ad vejen. Havde en super hurtig og god oplevelse med mit NIE-nummer, vil varmt anbefale Bospanien til enhver tid.
Julia Lorenzen
Julia Lorenzen
2023-11-23
Easy Communication, very helpful, fast Processing
Henrik Fabricius-Bjerre
Henrik Fabricius-Bjerre
2023-11-15
Fik effektiv og kompetent hjælp til at få mine biler på spanske plader samt spansk forsikring. Alt forløb tilfredsstillende💪🙏🏻
Danny Bo Jensen
Danny Bo Jensen
2023-11-01
God service, professionelt og ganske enkelt
Lars-Erik Houmann Christensen
Lars-Erik Houmann Christensen
2023-11-01
Super service, fik er NIE i løbet af 48 timer efter at Henrik havde hentet min fuldmagt i Danmark!
Jon Jorundsson
Jon Jorundsson
2023-09-15
Fantastik service, meget hjælpsom, kan kun anbefalde dem 😊

Akut behandling i Spanien

Der ligger mindst ét stort offentligt hospital i hvert større område i Spanien, som er udstyret med nymoderne teknologi, der er i stand til at fortage højt specialiserede behandlinger. Alle offentlige hospitaler har åbent 24 timer i døgnet, og man kan altid tage på en skadestue på et hospital. Man skal ikke ringe først som i Danmark. 

På samme måde som i Danmark er der ventetid på ikke-akutte behandlinger. Man skal ikke betale for den medicin eller anden behandling, man modtager under sin behandling. Kontakt din læge i Spanien for at mere information om akut behandlinger.

Apoteker i Spanien

I Spanien hedder et apotek ”Farmacia”, og der findes ofte et apotek i enhver by. De kendes ved et grønt kors, der ofte blinker. Så du kan ikke undgå at se dem. Her kan du få medicin med og uden recept, og det kan være overraskende, hvor meget medicin man kan få uden recept i forhold til Danmark.

Flere apoteker har døgnåbent men langt fra alle. Så orienter dig om hvor det nærmeste åbne apotek ligger, hvis du skulle have brug for medicin uden for de normale åbningstider.

Læge og hospitaler i Spanien


Find en liste over spanske hospitaler her

Kontakt en rådgiver her
Se alle ydelser her